تاخیر جهادکشاورزی در صدور مجوزهای کسب و کار

جدیدترین گزارش‌ها از روند صدور مجوزهای کسب و کار نشان می‌دهد که وزارت جهاد کشاورزی باوجود فراوانی مراجعات و درخواست ها، همچنان در جمع دستگاه‌های تاخیر کننده در صدور مجوز قرار دارد.

به گزارش روز شنبه اگزیم‌نیوز، درگاه ملی صدور مجوزها در حالی از صدور خودکار پروانه‌های کسب و کار در ۴ بخش خبر داده است که ۲ مورد آن، تکلیف قانونی سازمان نظام مهندسی کشاورزی است.

در اطلاعیه درگاه ملی صدور مجوزها تصریح شده که بر اساس تبصره ۳ ماده ۱ قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار، پروانه‌های مربوط به کانون آگهی تبلیغاتی (وزارت ارشاد)، تولید انفرادی صنایع دستی (وزارت میراث فرهنگی)، اشتغال مشاور و همچنین اشتغال خدمات کشاورزی (سازمان نظام مهندسی کشاورزی) ️به دلیل تعیین تکلیف نشدن در موعد مقرر، بصورت خودکار صادر شدند.

قانون در این باره تاکید کرده است که "چنانچه هر یک از مراجع صادرکننده مجوز در موعد مقرر در درگاه ملی مجوزهای کشور، پاسخ درخواست‌کننده مجوز را اعم از قبول یا رد اعلام نکند، به منزله موافقت درنظر گرفته شده و مجوز مورد نظر از طریق درگاه ملی مجوزهای کشور به طور خودکار صادر شده و در اختیار متقاضی قرار می‌گیرد. "

بر اساس تازه‌ترین گزارش درگاه ملی مجوزها در مهرماه ۱۴۰۲ وزارت جهاد کشاورزی ۲۷۰۸۶ تقاضای مجوز کسب و کار دریافت کرده که به نظر می‌رسد ۱۶۸۰۶ مورد، به صدور مجوز منتهی شده است.

طبق آمار در یک سال منتهی به آبان ۱۴۰۲ وزارت جهاد کشاورزی ۲۶۲ هزار و ۹۷۲ درخواست مجوز کسب و کار دریافت کرده است که با ۱۳۲ هزار و ۵۴۷ مورد موافقت شده و ۴۳ هزار و ۱۱۷ مورد با تاخیر در بررسی مواجه شده اند.

این آمار نشان می‌دهد که تاخیر جهاد کشاورزی در صدور مجوزهای کسب و کار در یک سال منتهی به آبان ۱۴۰۲ حدود ۱۶ و ۳ دهم درصد بوده است.

تاخیر جهادکشاورزی در صدور مجوزهای کسب و کار

بر اساس گزارش پیشین درگاه ملی مجوزها، از مهر پارسال تا ابتدای مهر امسال جهاد کشاورزی ۲۳۶ هزار و ۸۸۶ درخواست دریافت کرده که برای ۱۱۵ هزار و ۷۶۸ مورد، مجوز در مهلت قانونی صادر شده، اما تعیین تکلیف ۳۹ هزار و ۸۸۲ درخواست تاخیر داشته است.

با احتساب این آمار، درصد تاخیر جهادکشاورزی در صدور مجوزهای کسب و کار در یک سال منتهی به مهر ۱۴۰۲ حدود ۱۶ و ۸ دهم بوده است.

قرار گرفتن وزارت جهاد کشاورزی در جمع با تاخیرترین دستگاه‌های صادر کننده مجوز در حالی رخ می‌دهد که این وزارتخانه معمولا بعد از وزارتخانه‌های تعاون و صمت، سومین مرجع بزرگ مردم برای دریافت مجوز کسب و کار است و بر همین اساس بود که مهرماه پارسال، این وزارتخانه از عملکرد چشمگیر خود در صدور مجوز خبر داد و اعلام کرد که بعد از وزارت تعاون که برای مشاغل خانگی بیشترین درخواست را دارد، جهاد کشاورزی دوم است و وزارت راه در رتبه سوم قرار دارد.

در مجموع، امار و ارقام نشان می‌دهد؛ درگاه ملی مجوزها که پس از ۱۳ سال با همت دولت سیزدهم به عنوان هسته مرکزی تسهیل مجوزدهی راه اندازی شد، عملکرد رو به رشدی دارد و با رفع مشکلات و حذف موانع و ارتقاء مدیریت، بخش مهمی از دغدغه‌های توسعه اقتصادی رفع و بساط امضاهای طلایی بطور کامل جمع خواهد شد.

طبق قانون، تا پایان امسال همه مجوزهای قدیمی می‌بایست الکترونیکی شده و شناسه یکتا دریافت کنند و در غیر اینصورت، دارندگان مجوزهایی که از مسیر درگاه ملی مجوزها صادر نشده باشند، غیرقانونی و فاقد اعتبار شناخته می‌شوند و دچار مشکلات مالیاتی، بانکی و دریافت خدمات دولتی خواهند شد.

فرایند تبدیل مجوزهای کاغذی به مجوزهای الکترونیکی با شناسه یکتا، کاملا رایگان و غیرحضوری است.

کد خبر 68545

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 16 =